Retourbeleid Clubmaterials

Herroepingsrecht - Ruilen & Retourneren

 

1.A. Retourneren 
Onder klanten wordt verstaan: mensen die een aankoop hebben gedaan bij Clubmaterials.com in de webshop. Volgens het Europees recht heeft u tot en met 14 dagen na datum van ontvangst recht op het herroepingsrecht.

OPTIE 1

U kunt ook via onze geautomatiseerde retourportal heel gemakkelijk een boeking aanmaken, klik hiervoor op de onderstaande link:

https://clubmaterials.shipping-portal.com/rp/

OPTIE 2

--> STAP 1. Als u een item terug wilt sturen, meld de retour dan eerst aan via email info@clubmaterials.com onder vermelding van naam en ordernummer.

--> STAP 2. Voeg aan het retour pakket een begeleidend briefje toe te voegen met daarin duidelijk uw NAAM, het ORDERNUMMER en welke artikelen retour gaan. onder deze gegevens kunnen we een retour niet verwerken. Onderaan deze pagina vindt u een voorbeeld brief.

Het retour adres:
Clubmaterials.com 
Groenestein 28
2403 JP Alphen aan den Rijn

U draagt verantwoordelijkheid dat het pakket op het juiste adres wordt bezorgd en dat de producten onbeschadigd aankomen. Het product zit in de originele verpakking en eventuele labels zitten er nog aan. Zodra de retour door ons in ontvangst is genomen, kan de verwerking hiervan 3 tot 5 werkdagen duren. Er wordt een notificatie via email verstuurd (tenzij geen emailadres is ingevuld). 

1.B. Uitzondering op retour
Bedrijven en organisaties. In huisstijl aangepaste items kunnen niet worden geretourneerd. Bij toezegging tot productie van de samples, gaat u akkoord met deze voorwaarden. Samples kunnen eventueel worden aangepast waarna de uiteindelijke versie. Hier zijn sample kosten aan verbonden.

2.A. Terugboeking aankoopbedrag
Als u de overeenkomst binnen 14 dagen herroept en het pakket weer in ons bezit is, ontvangt u het aankoopbedrag van het betreffende product retour binnen 8 werkdagen nadat het pakket in goede orde in ons bezit is. Houd er rekening mee dat de eventuele tracking aangeeft wanneer het pakket in de postbus is afgeleverd. Daarmee is het nog niet fysiek in ons bezit, maar pas na het volgende ophaalmoment. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval worden voor deze terugbetaling geen kosten in rekening gebracht. Retouren worden gemiddeld binnen 8 werkdagen verwerkt. Dit kunt u terug zien op uw betalingsbron. Let op: in geval van credit card betaling is een retour boeking voor u vaak pas zichtbaar op uw credit card overzicht aan het einde van de maand/termijn. Als door het retour zenden van een deel van de bestelling het oorspronkelijke aankoopbedrag onder de € 100 uitkomt dan verrekenen wij de verzendkosten die u oorspronkelijk zou hebben betaald met het terug te storten bedrag. 

2.B. Kosten en verantwoordelijkheid retourzending.
Kosten voor de retourzending vallen onder de verantwoordelijkheid van de klant. Welke wijze van levering u ook kiest, u draagt de verantwoordelijk dat het pakket weer in ons bezit komt. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen. Bij een eventueel zoek raken van het pakket, kunt u contact opnemen met de betreffende bezorgdienst. Het aankoopbedrag wordt in dat geval niet door ons gerestitueerd. U kunt in dat geval een claim indienen bij de bezorgdienst. 

3. Ruilen
Indien u een vervangend product wenst, dient u een nieuwe bestelling te plaatsen.

4. Waardevermindering 
Indien schade is ontstaan aan het product, en aantoonbaar is dat er meer met het product is gebeurd dan verwacht mag worden om te beoordelen of u het wilt houden, komen de kosten van deze schade voor uw rekening. De verpakking mag zijn opengemaakt. Het product mag echter geen vlekken, (rook-)geuren of andere schade bevatten. Indien er slijtage of schade is opgetreden, dan is Clubmaterials.com gerechtigd die schade te verrekenen met het terug te storten bedrag.

5. Termijn: 14 dagen bedenktijd 
Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Het product zal slechts in die mate worden uitgepakt voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of het product wordt behouden.

6. Pakket vertraagd of zoek 
Indien een pakket niet geleverd is, wordt een onderzoek ingesteld. Dit kan 2 weken duren. Afhankelijk van het onderzoek wordt besloten of de verantwoordelijkheid ligt bij de bezorgdienst of bij de shop. In het eerste geval kunt u het pakket claimen bij de bezorgdienst. In dat laatste zal de shop met de oplossing komen. Het is dus niet automatisch zo dat de shop het pakket vergoed of het product opnieuw zal verzenden. Indien is getekend voor een pakket is aan de wettelijke voorwaarde voldaan een pakket te leveren en kunt u uw claim indienen bij de betreffende bezorgdienst. Indien een pakket met track & trace geleverd is en het pakket is zoekgeraakt, kunt u een schadeclaim indienen bij de bezorgdienst. Clubmaterials.com zal u bijstaan door levering van alle informatie die u nodig heeft.

Heeft u betaald via creditcard of PayPal, dan heeft u vaak recht op aankoopbescherming vanuit deze betalingsdienst.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

MODELFORMULIER VOOR RETOURNEREN 

Dit formulier kunt u uitprinten of handmatig overschrijven en toevoegen aan uw retourzending. Het is belangrijk om altijd duidelijk uw NAAM en het ORDERNUMMER aan het PAKKET toe te voegen. Zonder uw naam en ordernummer kunnen wij het retour bedrag NIET terugboeken.

- Aan Clubmaterials.com 
Groenestein 28
2403 JP Alphen aan den Rijn

 

Beste Clubmaterials.com,

- Ik wil graag een bestelling retourneren/ ruilen (*). Het gaat om de volgende producten / Het gaat om het volgende product (*) 
......

- Naam product 
.....

- Ordernummer

.....

- Besteld op(*)/Ontvangen op(*) 
.....

- Reden retour (*) 
.....

Vriendelijke groet,

- Naam/Namen consument(en) 
..... 
- Adres consument(en) 
..... 
- Datum 
.....

 

(*) Doorhalen wat niet van toepassing is 
..... invullen